Metroid Prime 3, Super Paper Mario és UNO


Nem hittem volna, hogy felteszik DSiWare-re és WiiWare-re az egyik legnagyszerűbb kártyajátékot, az UNO-t, meg is néztem a Trailerét, és amint tehettem, le is szedtem a gépemre.

Trailer:

Ahogy láthatjuk, nem nagy az egész játék, de miért is kellenek ide grafikai csodák, hisz csak egy kártyajátéknak a konzolra átírt adaptációja. Ennek megfelelően csak 500 pontba kerül, szerintem ennyi nem sok egy ilyen kártyajátékért.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen, hisz nálunk (és azt hiszem, sok helyen) általános iskolás osztálykirándulások elmaradhatatlan kelléke volt esténként az UNO pakli, majd 2004 elején vettem magamnak egy saját paklit, sajnos olyan sokszor még nem volt rá szükség, remélhetőleg majd a jövőben. De most MSN-en ismertem meg számomra ismeretlen szabályokkal. Játszottam egy pár BigN-essel, Fantos, Jáng, majd nem BigN-esek közül Duonggal. Például azt nem is tudtam, hogy ha nem tudunk lapot letenni, tehát húzni kell, és ha azt le tudjuk tenni, akkor azt letehetjük. És most Wiin is találkoztam egy pár újdonsággal, bár lehet, hogy azt csak a játék érdekesebbé tétele érdekében tették be. Például:
Büntető UNO: Ha valaki letesz, egy +2-es, vagy +4-es lapot, azt halmozni lehet. Tehát, ha valaki letesz egy büntetőlapot, és ha a következő játékosnak van egy ugyanolyan lapja (tehát nem lehet +2-re +4-et tenni, sé fordítva), akkor azt leteheti, és ha a következőnek is van ugyanolyan lapja, akkor ő is leteheti. És addig megy, amíg valakinél el nem fogynak a büntetőlapjai, neki az összes addig felhalmozott kártyát fel kell venni. Az egyik legnagyobb felhalmozás az én esetemben 5 db +2-es lap, tehát a hatodiknak 10 lapot kellett húzni. Érdekes szabály, mindenképp izgalmassá teszi.
7-0 UNO: Kezdetben egy átlagos UNO a különlegesség a 7-es és a 0-ás számú lapokban van. Ugyanis, ha hetest teszel le, akkor egy általad választott ellenféllel cseréled ki a kártyáidat, viszont ha nullást teszel le, akkor minden játékos cserél lapot, méghozzá oly módon, ahogy a kör halad. Remélem érthetően el tudtam magyarázni. >.<

És tovább játszottam a Super Paper Marióval, valami eszméletlen élmény. És továbbjutottam a 1-3-as sivatagos résznél, ott komolyabban elakadtam, mert nem tudtam, hogy az a szobor mit kér, de meglett. Még egy kicsit vittem tovább, aztán ebéd volt, úgyhogy abbahagytam.

A Metroid Prime 3… Az a sötétben tapogatózás tökéletes szinonímája. ^^’ Nem tudom, hogy létezik-e hasonló játék, de nagyon sokat szerencsétlenkedtem vele. A játék kezdetén valami kódot kellett kitalálni. 8 ábra volt, és 4-et kellett megfelelő sorrendbe tenni. Hát most van 8×7×6×5 lehetőség, vagyis 1650 lehetőség van, most ezt hadd ne vigyem végig… -_-‘ Aztán kiderült, hogy ez csak egy részfeladat, enélkül is lehet tovább menni. Végülis továbbmentem, sőt már földet is értem, de hogy így mi lesz, nem tudom. Nagyon nehezen haladok bele. Pedig jó a hangulata, de ha nem tudok játszani vele, akkor semmire nem megyek a hangulattal. Majd otthon komolyabban nekiülök, meglátom, hogy mi lesz vele.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Metroid Prime, Paper Mario, UNO
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s