Megszűnik az 576 KByte


Hát szép kis 20. születésnapi meglepetés. -_- Bejelentették, hogy a 2010. júniusi szám lesz az utolsó, mert teljesen átállnak arra, hogy online magazint csináljanak. Az elgondolás talán nem is rossz, de emiatt megszüntetni egy újságot? Most én nem vagyok benne egy újság készítésében, nem tudom, hogy mekkora költséggel jár, és hogy bár a neten szinte minden információ percek alatt elérhető, de jár akkora veszteséggel, hogy ne érje meg offline kiadni? Csak azt tudom, hogy az újságnak fizikai formájában eszmei értéke van. Élvezet olvasni a régi 576 KByte-okat, valahányszor a kezembe veszek egy-egy ’90-es évekbeli számot. Azt többször írták, hogy napokat késnek a tervezett megjelenéssel, mert hogy jó lenne, ha ez a teszt meg az a hír még megjelenne, és akkor lehet, hogy ez a fő ok? Előfordulhat, mert az igaz, hogy igencsak ingadozó időpontban jelent meg az újság.

De szerintem az online lehetőségek nem fogják pótolni az újság eszmei értékét, az, hogy kezedben tarthatod fizikai formában. Mert az egy dolog, hogy terjed a mobil-internet, és ma már tényleg, szinte bárhol netezhetünk, de ha kimegyek a szabadba, akkor nem azért megyek ki, hogy kint internetezzek, utazás közben is sokkal inkább a tájat nézem. Az igaz, hogy rengeteg sok előnye van az internetnek, mert valakivel csak így tudok kommunikálni, de sokkal jobban szeretem élőben tartani a kapcsolatot, mert ez is olyan dolog, hogy nagyon jó érzés élőben látni az ember boldogságát. Nem tudom, hogy 20-50 év múlva mennyit fog változni a világ, és az is igaz, hogy vannak nagyon jó lehetőségei az internetnek, de az tény, hogy vannak dolgok, amiket az online nem pótolhat.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: 576
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Megszűnik az 576 KByte bejegyzéshez

 1. travismoonlight szerint:

  Újság vagy online magazin, tökmindegy milyen formátumban adják elő, ennek az új 576 KByte-nak semmiféle eszmei értéke nincs.

 2. stingerhu szerint:

  Ez azért erős túlzás szerintem, a jelenlegi 576 Kbyte Grath bábáskodása alatt megpróbált kiutat találni a válságból, előterjesztette a nyugati értékek megtelepedését idehaza. Az 576 Kbyte kifejezetten jó újság lett így a végére, de ez is belebukott a revolúcióba, mint anno Reiker idejében (amelynek én anno is részese voltam…)

  Ez van, ma Magyarországon offline lapot egyszerűen anyagilag nem éri meg fenntartani – ha nincs mögötted egy külföldi tőkével rendelkező kiadó, akkor annyi – tőke és biztos forrás nélkül egy újság még a nyomda és az írók költségeit is képtelen kitermelni. Az 576 ráadásul egycéges magazin volt, nem olvashattál benne konkurenciával kapcsolatos hirdetéseket (legyen az szoftver, vagy hardver…) Az Online-ba menekülés már most halott ötlet szvsz, ilyen kaotikus felépítéssel és rendszerrel nehéz lesz labdába rúgni. Szerintem ebbe Wilson is előbb-utóbb belefárad majd, Tylert már most sajnálom kicsit – jó fej srác, talán egyszer dolgozunk majd még együtt…

  Lehet, hogy duplán megy majd el a komment, de apróság:

  én is elköltöztem, ezentúl a http://stinger.gamer365.hu -n futok tovább 🙂

 3. supermario4ever szerint:

  Töröltem az elsőt. ^^’ De egyébként a honlap terén is nagy változást jelentenek. A megújult webshop sok jót sejtet. Megvan egy pár szám a 2002-es 576-ból, nem volt semmi, amilyen volt már a végére, maga az újság nagyon áttekinthetetlen volt már. Ennél az 576-nál azért váratlanul ért, mert úgy tűnt, hogy kezdenek beérni a dolgok annak ellenére, hogy a megjelenés eléggé ingadozó volt, most ami többet késett. De nekem úgy tűnt, hogy egyenesbe jönnek. Az oldalt majd megnézem. ^^

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s