Tomoe Ohmi eladási adatok


Tomoe Ohmi: Utakata háttérkép

Ma két éve jelent meg Tomoe Ohmi: HAPPY DAYS albuma, ennek alkalmából meghallgattam az albumot. Régen hallgattam az énekesnőtől dalt, a hozzá kötődő rajongásom inkább ciklikusnak nevezhető. Van olyan, amikor hónapokig nem hallgatom a dalait, de amikor meg benne vagyok, akkor meg nagyon, és be akarom szerezni az összes kislemezét, és az egyetlen albumát. Drága mulatság bizony. Csak sajnos nagyon ritkán jelentet meg új kislemezt, a 6 év alatt, mióta debütált, összesen 7 kislemeze látott napvilágot, még mindig a Girlfriend az utolsó single, amit még mindig nagyon vadászok, nincs meg sehol. Szerintem az majd csak akkor kerül nyilvánosságra, ha megveszem, és berippelem.

Na persze, az is lehet, hogy amiatt, mert amik megjelentek, és felkerültek az Oricon listára, azok sem épp az élen végeztek, hogy finom legyek, sőt, mondjuk ki a dolgokat, az anison előadók között is az utolsók között van. Tomoe Ohmi esetében gondolkodtam el többször azon, hogy ha valaki szeretne ismert lenni, akkor miért éri be a százakárhányadik hellyel, miért nem promotálja, reklámozza jobban a saját kiadványait, hogy minél több emberhez eljusson? Egyáltalán nem hallgathatatlan szarokról van szó, amikor Tomoe Ohmi dalokról beszélünk, sőt! Meg merem kockáztatni, hogy egy pár idol-együttes, előadó tanulhatna tőle! De tény, hogy vannak nála sokkal jobbak is, de vannak olyan percek, amikor nagyon jól esik hallgatni a dalait. Azt nagyon érdekes megfigyelni, hogy mennyit fejlődött az énekesnő előadása az évek során. Az elején még az arcán teljesen érzelemmentesen adta elő a dalait, (többek között balladái vannak) mostanra rengeteget fejlődött, jó látni őt, hogy sokkal jobban beleéli magát a dalaiba. Szerintem ő ilyen teljesen tanulatlanul jött be az anison-iparba, Okui Masami látott benne lehetőséget, és bár volt hangképzettsége, de nulla előadással indult, és azt kell mondjam, hogy sokat fejlődött.

Tomoe Ohmi: Happy Days háttérkép

Persze, az eladási adatok is mutatják, hogy sajnos nem túlzottan ismert. A hét kislemezéből mindössze négy került fel az Oricon chartra, az alábbi rangsorban:

  1. Yuunagi – 1.166 (Legmagasabb helyezés: 87. hely, listán volt: 1 hétig)
  2. Float ~Sora no Kanata de~ – 649 (Legmagasabb helyezés: 156. hely, listán volt: 1 hétig)
  3. Beloved – 309 (Legmagasabb helyezés: 157. hely, listán volt: 1 hétig)
  4. Girlfriend – 279 (Legmagasabb helyezés: 191. hely, listán volt: 1 hétig)

Az alábbi kislemezei nem kerültek fel az Oricon listára:

  • Utakata
  • Happy Days
  • Fuyu no Himawari

És az egyetlen albuma, a fent említett HAPPY DAYS sem került fel az Oricon heti Top 300-as album listájára. Ennek ellenére mégis érdekelne, hogy mégis mekkora eladással nem került fel, és hogy mennyi hiányzott volna, bár lehet, hogy jobb, ha meg se tudjuk… Nagyon kár, pedig Tomoe Ohmi többet érdemel.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Tomoe Ohmi
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s