Orsi: Ha lemegy a Nap CD


Két hete írtam, hogy régi kedvenceket hallgattam, és milyen nosztagikus élmény volt. Az albumok többszöri meghallgatása után arra jöttem rá, hogy még ma is jó ezeket a zenéket hallgatni. Én trendi zenéknél megállok a ’90-es években! :D Ahogy így hallgatom ezeket a dalokat, arra jöttem rá magamban, hogy az akkori tinédzsereket, fiatal felnőtteket is ugyanaz a téma foglalkoztatta, mint 15 év után a mostaniakat, buli, szerelem, szex, de az albumokon fellelhetők olyan szövegek is, melyek komolyabb mondanivalót hordoznak magukban, és a könnyedebb témájú dalok szövege is választékos, és mivel az akkori fiatalságnak ez nagyon bejött, ezért azt gondol(hat)ták róluk, hogy bár szabadok akartak lenni, mégis ismerték a korlátaikat, határaikat, és érett gondolkodásúak voltak, felkészültek a nagybetűs életre. Hogy most mi van, azt szerintem nem kell firtatni, mindenki tudja.

Orsi: Ha lemegy a Nap CD

Az egyik ’90-es évek beli énekesnő, akiről korábban írtam, Orsi, sikerült a zsibvásáron megszerezni a Ha lemegy a Nap albumát CD-n. A zsibvásár, ha valaki nem ismerné, olyan aukciós oldal, mint a vatera, vagy a teszvesz, és viszonylag elég sok minden megtalálható rajta, mivel nem kell jutalékot fizetni, így elég hamar népszerű lett. Szoktam is nézni, mert többször előfordult, hogy amit nem találok meg vaterán, azt megtalálom itt. Most is így jártam. Örülök, hogy sikerült beszerezni végre, mert akkoriban megvettem kazettán, 980 forint volt, de mivel nagyon megszerettem a dalait, nagyon meg akartam venni CD-n is, csak sehogy nem jött össze anyagilag. Pedig emlékszem, Békéscsabán az Univerzál áruházban, amikor ott volt az 1. emeleten a lemezbolt, ott 2.100 forint volt a CD. Akkoriban 2.000 forint körül volt a magyar kiadványok átlagára. Kellemes hangja van Orsinak, jó hallgatni a dalait. Azt túlzás lenne mondani, hogy egy álom vált valóra ezzel a CD-vel, de örülök neki, és majd berippelem 320-as mp3-ba, kiteszem ide is.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Orsi
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s