Felújított szinkron


Örültem annak, hogy a Disney sorozat DVD-k az Europark Saturnjában is 500 forintért kaphatók, annak meg külön örültem, hogy a Lilo & Stitch-et is kiadták DVD-n, azt nagyon szerettem nézni, az RTL Klubon ment 2003-2004 táján. Olyan bájos volt, a karakterek, mintha egy más civilizációból származtak volna (némelyek valóban ^^’), nagyon aranyos volt, ahogy viszonyultak a dolgokhoz. Úgyhogy erre a DVD-re esett a választásom. Élmény volt nézni, már csak a megnyilvánulások is nevetésre késztettek. A magyar szinkron elsőosztályú, és a történetek is nagyon jók. A filmet még nem láttam, de a sorozat 10/10

A másik DVD, a Balu Kapitány Kalandjai már sajnos csalódás volt. Mi ez a zene, ami az elején megy? Balu szinkronhangja más, nem az, amit megszoktam. Utánanéztem a dolgoknak, és akkor jutott az eszembe, hogy sokkal több sorozat ment az RTL Klubon, mint amennyire emlékeztem, és egy jópárnak megújították a szinkronját. Ahogy olvastam, ez volt az olcsóbb megoldás. Még hallgatható, egyedül Balu hangját változtatták meg. Nem rossz, de az első, az eredeti szinkronban sokkal élettel telibb volt a hangja, és a nyitózenén is változtattak, na ezt határozottan rosszabb irányba tették meg. Vontatottabb lett az egész, és mi az a “kezdjük már el!” szöveg? Szerencse, hogy maga a sorozat még nézhető, de úgy tűnik, hogy ha az eredeti szinkronnal akarom megnézni, akkor videokazettán kell megszerezni, azon is megjelent annak idején.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Balu Kapitány Kalandjai, Lilo & Stitch
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Felújított szinkron bejegyzéshez

  1. Sosem értettem ezt az újraszinkronizálás dolgot. :D Internetről talán még letölthető eredeti szinkronnal is. :)

    Van még ez az akció a Saturn-ban, mert nekem is kellene egy Disney-s sikerfilm. =)

  2. Oh, kár… Akkor lehet netről töltöm le. :/ Bár, a Balura is rákerestem és mind zsákutca, pedig még felnőtt fejjel is nagyon élvezetes rajzfilmsorozat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s