Pozitív állásinterjú tapasztalat


Bár még nincs munkám, de már önmagában az is pozitív, hogy javítani tudom az általános statisztikát azzal, hogy egy jónéhány állásinterjún voltam már, vagy legalább válaszra méltattak, hogy nem engem választottak ki. Eddig szinte mindenkitől azt hallottam, hogy kismillió helyre beadták az önéletrajzot, de még csak válaszra sem méltatják, vagy legfeljebb 1-2 helyről. Tehát több helyen is voltam állásinterjún, és ahol ma voltam, onnan kifejezetten jó érzéssel jöttem el.

Ingatlanértékesítői állásra adtam be a pályázatomat, és ma 15 órára hívtak be állásinterjúra. Egy nő volt, már azzal meglepett, hogy bemutatkozáskor milyen erős volt a kézfogása. Egyből belevágtunk a közepébe. Ami nagyon tetszett, hogy már elején tisztázta velem, hogy pontosan hogy is néz ki egy ilyen munka. Mivel itt nem alkalmazásban vannak a dolgozók, ezért megbízási szerződést kötnek. Elárulta azt is, hogy az első kb. 3 hónap nagyon nehéz, mert sokat kell dolgozni azért, hogy kialakuljon egy ügyfélkör, gondolom nem nagy titok, hogy az ingatlanértékesítés jutalékos munka. Tehát végig korrekt volt, és már itt megmondta az őszintét, hogy elnézve az önéletrajzomat, hogy többször voltam adatrögzítő, ezért nem tudná elképzelni, hogy ott dolgozzak, mert a kettő ég és föld, és ezt konkrét példákkal is illusztrálta. Igazából az tény, hogy teljesen más a kettő, és szeretem a nyugodt munkát, és lehetséges, hogy sokan azt mondanák, hogy nem tudnám megcsinálni, de én úgy voltam vele, hogy fejlődéssel ezt még el tudom képzelni a profilomba, miért is ne? A nő annak ellenére, hogy igazgató, végig rendkívül közvetlen volt, felajánlotta, hogy tegeződjünk. Nagyon ritka az, amikor valakinek ennyire pozitív a kisugárzása, és ez engem is erősített. Persze, azért egy illendő távolságot tartottam, de éreztette velem, hogy kérdezzek nyugodtan, mert nála nincs rossz kérdés. Nagyon becsültem az őszinteségét, de mondta, hogy nem tett le rólam, gondoljam át, és ha úgy érzem, akkor hívjam fel, és beszélgethetünk tovább.

Jó érzéssel jöttem el, tényleg ritka az, hogy valaki ennyire pozitív személyiség legyen. Lehet, hogy sokan naivnak gondolnak, és még el is ismerem, hogy van valóságalapja, de amióta jobban figyelem az embereket, meg tudom különböztetni, hogy ki az, aki csak udvariasságból kedves, és ki az, akinek belülről jön mosolya. Az álláson meg még gondolkodok, mert lehet, hogy van megoldás.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: magamról
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s