Top 10 Walt Disney #5


Az Oroszlánkirály 2: Szimba büszkesége

Kiara-Kovu-the-lion-king-2-simbas-pride-22554702-1024-768A Disney klasszikusok folytatásai nem éppen a minőségüről híresek. Ezeket nem a nagyvállalat készíti, hanem egy kisebb Disney csapatra bízzák (többségében Japánban készülnek a folytatások), nem is készül akkora költségvetésből, a rajzminőség is sokszor hagy kívánnivalót maga után, és a történetet is legtöbbször kifordítják, és olyan kacifántos, sokszor hülyeség jön ki, hogy csak győzzük feldolgozni… Tegnap talán túlságosan erősen szóltam le a Pocahontas 2-t, ám vannak kellemes meglepetések, amikor kifejezetten jóra sikerül a folytatás, sőt! Szerintem az Oroszlánkirály 2 jobb lett, mint az első. Méghozzá azért, mert az első filmben Mufasa tanítja Simbát az életre, felkészíti arra, hogy király lesz. De hogy más megérteni, és más a gyakorlatban alkalmazni, arra a második film a bizonyíték.

SimbasPrideVHSAz Oroszlánkirály 2 pontosan ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. Simba király lesz, és utódja születik. Ám az utód nem fiú. Ez a hír eljut a zordföldre száműzött Zordon egykori követőihez, visszavágni készülnek. Mivel Simba lánygyermeke nem jogosult a trón öröklésére, ezért a száműzöttek vezére Zira, Zordon kisebbik fiát, Kovut jelöli meg örökösül.

Szimba boldogan nevelgeti lányát, Kiarát, aki legalább akkora csibész, mint apja volt gyerekként. Még az sem tartja vissza, hogy Zazu, Timon, és Pumba vigyáznak rá, nehogy rossz útra tévedjen. Egy nap kíváncsi természetét egy nagy kirándulással elégíti ki, itt találkozik Kovuval, aki szemmel láthatóan koránt sem annyira talpraesett, mint “megboldogult” édesapja, kifejezetten riasztja Kiara rámenőssége, bár tetszik neki. Többször összetalálkoznak, annak ellenére, hogy amikor az apja tudomására jut, és eltiltja tőle.

Zira mit sem tud a titkos találkozásokról, gyanútlanul nevelgeti a kis oroszlánkölyköt, hogy ha felnő, méltóképp meg tudjon küzdeni Szimbával. Eltelik néhány év, és ígéretet tesz, hogy bosszút áll, sikerült kikupálni. Legalábbis látszólag… Ugyanis Zira arra kéri Kovut, hogy menjen el Szimbáékhoz, és férkőzzön bizalmukba. Amikor Kovu elmegy, meglátja a felnőtt Kiarát, ismét elgyengül. Úgy tűnik, beleszeretett, és viszont! És ez nagyon megnehezíti a dolgát, de egyébként sem akart bosszút állni. Szimba fenntartásokkal ugyan, de befogadja Kovut. Sokat van együtt Kiarával, ám Zira merényletet tervez Szimba ellen, ami meghiúsul. Büszkeföldén mindenki azt hiszi, hogy Kovu cinkos volt, ezért ismét száműzik, hiába beszélne vele Kiara. A csaló… A galád…

Kiara ezt nem hagyja annyiban, elmegy Kovuhoz, akivel megegyezik, hogy véget vetnek a két falka közötti viszálynak. Ám ez késő, Zira rájön, hogy nem számíthat Kovura, ezért azonnali harcra hívja össze falkáját. Eközben Szimba is mozgósítja seregét, és amikor összetalálkoznak, közéjük áll Kiara és Kovu, ám ez nem hatja meg őket. Hatalmas összecsapás kerekedik ki, melynek vége, hogy Zira nekiront Kiarának, de megcsúszik a lejtőn, és az ömlő eső átszakított egy töltést, így bár Kiara megmentené, de Zira belefullad a folyóba. Ennek hatására a csata abbamarad, mert a zordföldi száműzöttek rájönnek arra, hogy ennek nincs semmi értelme. Így a száműzöttek visszatérhetnek büszkeföldére, és a két falka szövetséget köt. Szimba a gyakorlatban is megértette apja üzenetét, tudja, hogy földre virágkor vár.

Ha a történet így megírva is ennyire fordulatos, azt gondolom, hogy ez elég bizonyíték ahhoz, hogy miért van itt helye nálam.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Oroszlánkirály
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Top 10 Walt Disney #5 bejegyzéshez

  1. tukeinon szerint:

    Nem gondoltam volna, hogy van meg valaki, aki hasonlo velemenyen van, hogy bizony a masodik resz jobb is ebbol, mint az elso. 🙂 Pedig aztan altalaban a masodik reszek vagy nezhetetlenek vagy alig utik meg a nezhetoseg hatarat. Ami azt illeti, ez meg zeneileg is lefozi az elsot (“Korbe jar a multam maaaar~…” valamint a “Te csalo, te galad~”). Meg is jegyeztem gyerekkent, hogy a zebraknak milyen jo hanguk van. XD

  2. supermario4ever szerint:

    Az Oroszlánkirály első filmje magyar zenében egy kicsit alulmúlta a magyar színvonalat. Például az “Érzed már a szív dalát” is az angolhoz képest eléggé gyér lett (na jó, ez egy kicsit sarkított, de nem a legjobb).

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s