Érdekes magyar hangok és Mario Kart 7


Tegnap adtam egy második esélyt a Merida, a bátornak, hogy hátha meg fog tetszeni. Amikor láttam a moziban, sajnos nem jött be. Tegnap úgy voltam vele, hogy ha úgy nézem, hogy nem várok semmit, akkor lehet, hogy fog tetszeni, de másodjára sem jött be. Nézhető, de most is úgy vagyok vele, hogy nem jön át a “bátraké a szerencse” érzés. Dramaturgiailag alulteljesít, de a történet is annyira kaotikus. Valahogy nem illik az egészbe, hogy az apuka marhul a többiekkel, miközben Meridáéknak komoly problémájuk van. Az egész annyira idióta. Majd megveszem DVD-n, hogy a Disney-Pixar gyűjteménybe meglegyen, de nem 3.190 forintért, megvárok egy árcsökkenést.

Tegnap ismét megnéztem az Eszeveszett Birodalmat, annyira megtetszett Yzma magyar hangja, hogy úgy döntöttem, hogy utánanézek, hogy ki ő. Először nem mondott semmit a “Szabó Éva” név, aztán leesik, hogy ő a Família Kft.-ből a Margitka. Ő a törzsvevő, aki mindig határozatlan… “Hát nem tudom… lehet, hogy mégsem kérem az egy kiló lisztet. Meg most látom, hogy ez a cukor román! Így nem kérem!” Magyarán “imádja” a Szép család. 😀 És ez a határozatlan hölgy, aki titkon szerelmes a Nagypapába, nagyon hitelesen adja a poénos negatív szereplő hangját, úgyhogy nagyot nőtt a szememben.

És… mától tessék játszani a The Legend of Zelda: Majora’s Mask-kal! Ugyanis mától számolva 72 óra múlva lesz a világvége! 😮 És ennek a játéknak a végén is beköszönt a világvége, ha nem állítjuk meg a holdat. mely csak nő. Egyébként én tisztára úgy vagyok vele, hogy 21-én eljön a vég. Nem pánikolok, tökre nyugodtan “várom” az egészet. Jó, tudom, hogy nem lesz semmi, de valamiért nehéz elképzelnem, hogy lesz 2013.

997822_20110608_screen001És ha már így meg vannak számlálva a napjaim, akkor úgy menjek el, hogy erős vagyok a Mario Kart 7-ben. Már csak egy bajnokságban hiányzik a két csillagos minősítés, az istenért sem akar összejönni. Hát ha nem akar összejönni, akkor hajtok a 3 csillagra. Most néztem utána a neten, elég sok kritériumnak kell megfelelni ahhoz, hogy megkapjuk a 3 csillagot. Ezeket megírom most, megbújik néhány jótanács is:

 1. Mindig első helyen végezz. Ez az alapvető. Ha egyszer nem vagy első, akkor automatikusan elúszik a három csillag.
 2. Igyekezz minden kanyarnál driftelni. Ha egy kanyar “túl nagy” (például a DS Airship Fortress-nél van ilyen) és pirosat szikrázik a kartunk, inkább engedjük el, és kezdjük újra. Ha túl sokáig driftelünk, sebességet vesztünk.
 3. Gyűjtsd az érméket! Lehetőleg minden pályán legyen meg a 10 érme. Egyrészt ezt is számolja a gép, ha sok hiányzik, hiába vagyunk mindenhol első helyen, ha nincs elég érme, nem kapunk három csillagot. Másrészt meg minél több érménk van, annál gyorsabbak vagyunk.
 4. Igyekezz gyorsan indulni. Amikor Lakitu visszaszámol, akkor a kettesnél kell nyomva tartani az A gombot, akkor tudunk gyorsan indulni.
 5. Igyekezz minden tárgyat felhasználni, védd meg az első helyedet.
 6. Okosan használd a tárgyakat! Ha első helyen vagy, akkor jó eséllyel csak banánt és zöld teknőt kapsz. Ezeket az L gomb nyomva tartásával tartsd magad mögött, hogy ha piros teknővel támad a második helyezett, akkor azzal ki tudjuk védeni. Nagyon ritkán kaphatunk gombát. Ezt se azonnal használjuk el, mert ha kék teknővel támadnak, és ha akkor aktiváljuk a gombát, amikor támadna, akkor ki tudjuk védeni!
 7. Ne vállalj rizikót! Ha első vagy, inkább felejtsd el a rövidítéseket, mert azokban általában kockázatos menni, és ha leesel, onnan nagyon nehéz visszakerülni az élre.
 8. Először 50-100-150cc-s bajnokságokon szerezd meg a három csillagot, és csak ezután menj neki a Mirror-nak, mert a pályák meg vannak fordítva, és ha váltogatod, akkor könnyen össze lehet keverni, hogy hol melyik irányba kell fordulni.
 9. Találd meg azt a kocsit, mellyel jól tudsz menni. Embere válogatja, hogy ki melyik kocsival, karakterrel tud jól menni, az 50cc arra is jó, hogy kísérletezz. Ha megvan a számodra jó kocsi, akkor ajánlatos csak azzal menni 150cc-n, és Mirror-ban.
 10. Szerencse. Sajnos mindezek mellett nagy szerencsefaktor kell, hogy biztosan sikerüljön, hiszen nem minden esetben lehet kivédeni az ellenségek támadásait. De nekünk az a dolgunk, hogy a lehető legtöbbet tegyünk meg a győzelmünk érdekében.
 11. Sokan csinálják azt, hogy ha tudják, hogy jön a kék teknő, és nem lehet kivédelni, akkor lefékeznek, hogy a második helyezett is sebződjön. Én ezt nem tartom célszerűnek, mert a második helyezett mögött már jó eséllyel ott sorakoznak a többiek, akik nem biztos, hogy sérülnek, így rosszabb helyre eshetünk vissza. Inkább javaslom, hogy pont akkor húzzunk bele, mert ha meg is sebződünk, akkor sem esünk vissza annyit, így nagyobb esély van viszakerülni az élre.

Remélem, így mindenkinek jobban fog menni. Sok szerencsét mindenkinek, és magamnak is!

És ha már megvan mindenhol a három csillagos minősítés, akkor sokszorosára lehet megnövelni a játék szavatosságát azzal, hogy más kocsikkal is gyakorolsz. Azokból kerülnek ki a világszínvonalú játékosok, akik minden kocsival minden körülmények között tudnak nyerni!

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Eszeveszett Birodalom, Majora's Mask, Mario Kart, Merida a bátor
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s