Super Mario Bros. 3 – 9. világ


9. világ aka. Warp Zone

9. világ aka. Warp Zone

Látom, ilyen keresések is vannak nálam, és erre már többször rákérdeztek, hogy lehet a 9. világba eljutni a Mario 3-ban. 9. világ, mint olyan, nincs itt. Mint ahogy a régi játékokban általában, a 8. világgal befejeződik a történet. Ez elől pont a Super Mario Bros. a kivétel, ahol a 8. világ után nehezített formában újra megpróbálhatjuk a játékot, valamint a Super Mario Bros.: The Lost Levels, melyet, ha 8× végigjátszunk, akkor megjelennek a betűvel jelzett (A-D) világok. SNES-ben egyébként azonnal játszhatók, csak a NES változatban kell többször végigvinni, mert ugye nincs elég kihívás a játékban.. De visszatérve a SMB3-ra. A 9. világot okosabb lenne Warp Zone-nak hívni, ahogy a kiírásban is olvasható. Ez egy “átutazó-világ”, ahol néhány világot kihagyva előrébb mehetünk a játékban. Ehhez egy varázsfuvola szükségeltetik, melyet az egész játékban három helyen lehet megszerezni:

 1. gfs_28422_2_701. világ 3. pálya
  A pálya végén levő nagy téglák közül a rá kell állni a fehér színűre, és a Control Pad alsó gombjával leguggolni. Ekkor az egész pálya mögé kerülünk, és szabadni kell a pálya vége felé. A fekete pálya végét jelző “hely” mögé kerülünk, ott van egy rejtett Toad ház. Itt az egyetlen ládában találjuk a Varázsfuvolát. Egyébként az összes fehér színű téglával meg lehet csinálni ezt a manővert, de sehol máshol nincs értelme, ugyanis egy idő után Mario visszatér a pálya rendes részére.
 2. 1. világ Mini-kastély
  Ez egy kicsit nehezebb, ugyanis csak Mosómedve Marióként lehet a mutatványt végrehajtani. Az első ajtónál lesz, oda NE menj be, ugyanis vissza nem lehet jönni. Ha Super Mario vagy, akkor a kérdőjel-téglában találsz egy Szuper Levelet, mellyel Mosómedve Mario lehetsz. Itt be kell gyorsulni, és fel kell repülni, a pálya tetején levő részre, ott a végénél egy rejtett ajtót kell kinyitni, ott lesz a titkos Toad ház, mely szintén Varázsfuvolát rejt.
 3. 2. világ Tűztestvérek
  A térképen a 4. pálya mellett találunk egy nagy követ azt kell kalapáccsal széttörni (én azt egyébként gyerekkoromban mindig kenyérnek néztem, mert olyan barna színű, és a formája is hasonlított rá, bár az alapján inkább kalács lehetne, de azért elképzeltem, milyen lehet kalapáccsal szétverni egy kenyeret), abban találtok egy Toad házat. Éppenséggel be lehet menni oda is, de csak Béka-mezt ad (felkészítve a 3. világra), a lényeg a Tűztestvéreknél van. Ha hozzájuk mentek harcolni, akkor le kell győzni mindkettejüket, és akkor megjelenik egy láda, melyben egy varázsfuvola található.

Ha ezt a varázsfuvolát aktiváljátok, akkor egy zene (mely egyébként egy húsvéti tojás, ugyanis ugyanez a zene szólt a The Legend of Zelda játékban, az ottani varázsfuvolával elapasztjuk a vizet) szól, és a forgószél visz el minket a 9. világba. Ahogy a képen is látható, három szintje van, attól függ, hogy melyikre visz, hogy hányadik világban aktiáljátok azt:

 • 1. világ – Felső szint, tehát innen a 2-4. világokba tudtok eljutni
 • 2-6. világ – Középső szint, az 5-7. világokban lehet eljutni
 • 7. világ – Alsó szint, tehát út a 8. világ felé

Hát, sok sikert hozzá!

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: Super Mario Bros. 3
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s