Újra itthon


Ma hazatértem a kórházból. Kiderítették, hogy mi a baj, vastagbél-gyulladás. Elvileg ez gyógyítható, csak a szövetmintát (vagy szövettani vizsga eredményét? Így hirtelen nem jut eszembe) kell megvárni, abból derül ki, hogy mennyire súlyos. Ez majd január elején lesz meg. Különben azalatt az 5 nap alatt teljesen internet nélkül voltam, és nagyon jól megvoltam nélküle.

Ilyen “colitis” diétát kell tartani a betegség alatt. Nekem az egyáltalán nem lesz nehéz, mert lényegében zsír- és fűszerszegényen kell táplálkozni. A fűszerekkel eddig is szerényen bántam, a zsírral és az olajjal hasonlóképp. Nem vagyok nagy húsevő, de csakis a tiszta hús részt eszem meg a rántott húsból vagy a pörköltből. Amin meglepődtem, hogy a tejtermékeket el kell hagyjam, nekem ezt nem mondták a kórházban. Interneten olvastam utána, hogy mi is ez pontosan. Ami sokat segít, azok a gyümölcsök, zöldségek, főleg a pektin tartalmúak, mert az érintetlenül végigmegy a vékonybélen, ezért a vastagbélben fejti ki áldásos hatását. Azokat az energiákat, amiket meg nem kapok meg zsír, olaj által, azt szénhidráttal kell pótolni (pl. Krumpli, rizs). Ezt a kettőt szeretem, csak attól tartok, hogy megugrasztja a vércukorszintet. Azt tudom, hogy a szénhidrát nemcsak cukor, hanem keményítő, hanem liszt is, csak azért félek, nehogy átmenjek cukorbetegségbe. Majd vigyázni fogok magamra.

A vizsgálatok nem voltak vészesek, de a gyomortükrözésről nagyon boldogan lemondtam volna. Az nekem önmagában kimeríti az emberi kínzás fogalmát, mivel egy kb. 1 cm vastag csövet nyomnak le a torkodon, és a levegőnek nagyon szűkös hely marad. Ennek ellenére szépen lassan kell levegőt venni, kemény volt. De nagyon remélem, hogy nem kell ezen többet átmennem, életemben elég volt egyszer is. Amúgy összesen 1 liter vért kaptam, és újra teljes erőben vagyok. El se hiszem, hogy megint probléma nélkül fel tudok lépcsőzni, és nem vagyok gyenge. Persze a végleges gyógyulás messze van, de állok elébe.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s