Újra itthon


Ma hazatértem a kórházból. Kiderítették, hogy mi a baj, vastagbél-gyulladás. Elvileg ez gyógyítható, csak a szövetmintát (vagy szövettani vizsga eredményét? Így hirtelen nem jut eszembe) kell megvárni, abból derül ki, hogy mennyire súlyos. Ez majd január elején lesz meg. Különben azalatt az 5 nap alatt teljesen internet nélkül voltam, és nagyon jól megvoltam nélküle.

Ilyen “colitis” diétát kell tartani a betegség alatt. Nekem az egyáltalán nem lesz nehéz, mert lényegében zsír- és fűszerszegényen kell táplálkozni. A fűszerekkel eddig is szerényen bántam, a zsírral és az olajjal hasonlóképp. Nem vagyok nagy húsevő, de csakis a tiszta hús részt eszem meg a rántott húsból vagy a pörköltből. Amin meglepődtem, hogy a tejtermékeket el kell hagyjam, nekem ezt nem mondták a kórházban. Interneten olvastam utána, hogy mi is ez pontosan. Ami sokat segít, azok a gyümölcsök, zöldségek, főleg a pektin tartalmúak, mert az érintetlenül végigmegy a vékonybélen, ezért a vastagbélben fejti ki áldásos hatását. Azokat az energiákat, amiket meg nem kapok meg zsír, olaj által, azt szénhidráttal kell pótolni (pl. Krumpli, rizs). Ezt a kettőt szeretem, csak attól tartok, hogy megugrasztja a vércukorszintet. Azt tudom, hogy a szénhidrát nemcsak cukor, hanem keményítő, hanem liszt is, csak azért félek, nehogy átmenjek cukorbetegségbe. Majd vigyázni fogok magamra.

A vizsgálatok nem voltak vészesek, de a gyomortükrözésről nagyon boldogan lemondtam volna. Az nekem önmagában kimeríti az emberi kínzás fogalmát, mivel egy kb. 1 cm vastag csövet nyomnak le a torkodon, és a levegőnek nagyon szűkös hely marad. Ennek ellenére szépen lassan kell levegőt venni, kemény volt. De nagyon remélem, hogy nem kell ezen többet átmennem, életemben elég volt egyszer is. Amúgy összesen 1 liter vért kaptam, és újra teljes erőben vagyok. El se hiszem, hogy megint probléma nélkül fel tudok lépcsőzni, és nem vagyok gyenge. Persze a végleges gyógyulás messze van, de állok elébe.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: magamról | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s