Félsiker


Teljesen elfelejtettem a német nyelvvizsgát, hogy nekem volt valami ilyesmim 4 hete. A kórházi dolgok minden gondolatomat lefoglalták, anyám vetette fel pár napja, hogy mi a helyzet a nyelvvizsgával? Ma este tették ki az eredményt, a szóbeli öröm és boldogság, az írásbeli viszont bánat. Tényleg nem volt könnyű az írásbeli, ráadásul borzasztó állapotban voltam akkor. Inkább az volt a baj, hogy a levelet nem tudtam befejezni, így arra igen kevés pontot kaptam. Nem is volt meg a szükséges 40%, így még ha a másik két feladatrészben brillírozok is, akkor sem sikerült volna. Mondjuk azok nem is lettek rosszak. A szóbelinél meg nagyon jó pontszámokat értem el, a hallott szöveg értésénél is sok pontot kaptam.

Úgy különösebben nem keserít el az írásbeli sikertelensége, mert bár kötelező a sikertelen nyelvvizsgát ismételni, de ennek költségén majd csökkenteni fogok. Az ITK ORIGO nyelvvizsga sokkal olcsóbb, és állítólag barátságosabb is. Majd kipróbálom, és ha jó eredményt érek el, akkor oda kérek engedélyt, hogy azt csinálhassam meg.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: német
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s