Verdák és egyéb TV műsorok


Örvendek, hogy néha nem hiába kapcsolom be a TV-t, az M1 december 25-én leadta a Pixar egyik remekművét, a Verdákat. Megmondom őszintén, most láttam először, előtte soha, bár hallottam róla, hogy nagyon jó. És valóban. Végig hangulatos volt, minden egyes jelenetére kíváncsi voltam, de egyértelműen a vége tetszett a legjobban. Nem nagyon tudnék most olyan példát említeni, ahol teljesen váratlan lenne, hogyan fejezik be a történetet. Érdemes volt nézni, ha találok majd egy eredeti kiadású InterCom-os DVD-t, majd lecsapok rá.

Mostanság egyébként is érdemes lesz többször TV-zni, úgy tűnik, hogy bejönnek a várakozásaim az M3 kapcsán. Össze se lehet hasonlítani, hogy régen mennyivel nézhetőbbek voltak a műsorok. Annak idején nem néztem a Leg…leg…leg… műsort, de most megnéztem egy részt, amit leadtak. Akkor is megvolt a maga cirkusz-hangulata, de mégis százszor nézhetőbb azokhoz képest, mint amik most mennek. Rózsa Györgynek is volt egy stílusa, azzal csak még jobban rásegített. És annyira átjött az 1994-es hangulat, hogy komolyan mondom, újraéltem azokat az időket.

A Játék Határok Nélkül meg… gyerekkorom egyik legszebb élménye TV-s élménye volt. Megmosolyogni a jelmezeket, a játékok ötletességét, szurkolni a magyaroknak. Kis túlzással élve olimpiával egyenrangú esemény volt számomra. Én még az olaszoknak is szurkoltam. Nem tudom miért, de szimpatikusak voltak számomra. És most ezeket mind újraélhetem.

Meg amit szintén most kezdtem el nézni kíváncsiságból, az a Családi kör. Na ez egy nagyon érdekes műsor, és talán jobb is, hogy felnőtt fejjel most nézem, gyerekként nem sokat értettem volna a valódi lényegből. Csak egy részt láttam ebből, konkrétan a karácsonyit. Lényegében arról szól, hogy adott egy család, akik láthatóan átlagos életet élnek, de valami érződik a levegőben, hogy nincs rendben. Időről időre a felszínre tör. És a film végén a műsorvezető egy pszichológussal beszélte ki az adott történéseket. Érdekes volt, mert nagyon jól megcsinálták, úgy jelenítették meg a vitákat, és ahogy lerendezik azokat, ami bármely családdal megtörténhet. Ebből kifolyólag hiteles és tanulságos. Talán pont jó, hogy épp a karácsonyi részt néztem meg, hiszen mikor törnek ki a felgyülemlett frusztrációk és törnek ki a lerendezetlen viták, ha nem karácsonykor? De akkor nagyon. Ilyen jellegű műsorokra most kiváltképp szükség van, amikor még annyira sem családcentrikusak az emberek, mint 20 éve.

Ha van gondolatod, ne tartsd magadban.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s