F-Zero extrák


Bio Rex háttérkép

Bio Rex háttérkép

Hát, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni az F-Zero franchise-t. Most már biztosan ki merem jelenteni, hogy az F-Zero X top-játék lesz nálam, már-már Mario Kart szintjén imádom. És jól is megy. Ki lehet tapasztalni az irányítást, azóta úgy száguldok, és olyan első helyeket kreálok, hogy azt világszerte megbámulnák. Amúgy Bio Rex lett a kedvencem, egészen egyszerű okból: Tetszik, hogy egy dinoszaurusz is vezet kocsit. Nem mintha ez akkora újdonság lenne, hiszen Mario Kart-ban mindig látok ilyet. De ő nem ám kedves lény. Valami Bio-technológiával hozták létre, és az emberi intelligenciához nagyon hasonló tudata van. Csak érzelmileg egyáltalán nem fejlett, konkrétan az egyik legagresszívabb versenyzőnek van leírva. Amúgy nem ő az egyetlen nem emberi versenyző, mivel a távoli jövőben játszódik, ezért robotok, és több furcsa lény is versenyzik. De tipikus Nintendo karakterek. Egyéniségek, és már lassan mind a 30-at tudom, hogy ki kicsoda.

Múlt hétvégén befejeztem az F-Zero X és F-Zero GX leírások scannelését. Jó játék mind a kettő nagyon, és mivel most már komolyabban érdeklődök a játék iránt, ezért elkezdtem nézni az animét is. Néztem annak idején is, amikor ment magyarul, csak ahogy már akkor is köztudott volt, a 4Kids Entertainment elbagatellizálta az egészet, most japánul nézem. Nem gondolom, hogy írnom kellene, hogy mennyivel jobb, úgyis nyilvánvaló. Van valami alaptörténete, hogy a 2050-es F-Zero versenyek győztesét sérülés miatt hibernálták, és 2201-ben élesztik újjá. Már “előző életében” is a Tejút rendőrségnek dolgozott, 150 év múlva is tagja lesz, és együtt működnek azon, hogy elkapjanak egy bűnözőtársaságot, aki az F-Zeróban rejlő hatalmas pénzre akarják rátenni a kezüket. A történetmenet két síkon megy, egyrészt folytatásos, másrészt meg minden egyes résznek van egy központi szereplője, akinek történetére fókuszál az adott epizód. A szereplőket viszont elég nehéz megjegyezni, mivel maguk a játékok sokkal inkább a kocsira összpontosítanak, ezért nem annyira ismertek. Ezért is van az, hogy csak Captain Falcon az, akit ismernek, őt is csak azért, mert harcos a Super Smash Bros. szériában. A többi 29 szereplőt csak azok ismerik, akik játszanak vagy a Nintendo 64-es X játékkal, vagy a GBA-s GP Legend-del, a nevek inkább ott olvashatók. A GameCube-osban is benne van, de az eredményjelzőn csak a kocsik nevei olvashatók, míg a 64-es játékban a versenyzők nevei és ikonjai, így ott jobban megmaradt bennem, hogy ki kicsoda.

És néhány leírás letöltésre:

F-Zero X Spielanleitung coverF-Zero X Instruction Booklet
F-Zero X Spielanleitung
F-Zero GX instruction bookletF-Zero GX Instruction Booklet

Bescanneltem az angol füzetet is, ami négy nyelven jelent meg: Angol, finn, svéd, dán. De mivel nálunk a német az elterjedt, ezért annak tettem ki a borítóképét. És persze nagy méretű borítókkal is tudok szolgálni. Az GX-et könnyebb “elintézni”, ezért azzal kezdem:

borítóVIP kártya IVIP kártya IIÉs az F-Zero X doboz, hiszen a régi európai kiadványokkal eléggé mostohán bántak, és ezen most és azonnal változtatok:

0102030405Ez így T-betű-feeling, de sebaj. Csak a legmagasabb szinten tudom ajánlani ezt a játékot, mert hihetetlen jó lett.

supermario4ever névjegye

Szeretem az ázsiai kultúrát, de ahogy változok, fejlődök, úgy igyekszem minél több mindenben megtalálni önmagam, kiteljesedni. Blogírással és énekléssel tudom leginkább megmutatni, hogy ki vagyok. Az általam kezelt blogokban igyekszek érvényes gondolatokat leírni. Olyanokat, melyeket személyes értékrendem szerint igaznak gondolok, és önmagamat is kifejezem velük. A világ felfedezése nem áll meg, folyamatosan fedezek fel új dolgokat, melyek formálják a világról alkotott képemet, gondolkodásomat. Igyekszek úgy írni, hogy bárki, aki olvassa, úgy érezze, hogy megérte elolvasni, és talán néha vissza is tér, hogy olvassa az írásaimat.
Kategória: F-Zero
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s