F-Zero karalter profil #1


Captain Falcon

Captain FalconKor: 36 éves
Nem: Férfi
Vércsoport: A+
Kocsijának neve: Blue Falcon

Hát, akkor lássunk neki az F-Zero karakterek bemutatásának, és ki mással is kezdhetnénk, mint a legismertebb karakterrel Captain Falcon-nal? Már a SNES-es F-Zero kis füzete is említést tesz róla, valamint a dobozán is látható a kocsijánan, de a játékban konkrétan nem szerepel. Először az F-Zero X-ben láthattuk. 36 éves, több F-Zero verseny győztese, valódi kilétét homály fedi. Az animében is eléggé titokzatos, senki nem tudja, hogy ki ő valójában, csak rend szerint megnyeri a versenyeket, átveszi a trófeákat, és aztán megy, amerre lát. Amikor nem versenyzik, akkor fejvadászként dolgozik, ő a galaxis legjobbja, aki rengeteg bűnözőt kerített rendőrségi kéz közé. Emiatt Port Town egy távoli szigetén él.

Captain Falcon valamennyi F-Zero játékban játszható, kivéve a Maximum Velocity-ben, mely az előzőekhez képest 25 évvel később játszódik. Itt a főszereplő Kent Akechi, aki főhősünk fia. Emellett a Super Smash Bros. szériában is kedvelt karakter a “Falcon Punch!” és a “Show me your moves!” beszólásai miatt. Gyorsan üt, de mozgása lassú.

Blue Falcon

Súly: 1.260 kg
Test: B
Gyorsulás: C
Fordulat: B

Captain Falcon kocsija (ahogy a főhősöknél szokás) kiegyensúlyozott, mindenben átlagos tulajdonsága van. Eredeti sorszáma 111 volt, de az F-Zero X-től 07 lett. Az F-Zero GX-ben kiderül, hogy abból a pénzből, amit a versenyeken nyer, új kocsit fejleszt, hogy a “Neo Blue Falcon”-nal még jobb versenyző lehessen. Győzelmének titka, hogy kocsijának minden egyes tulajdonságát ismeri, így tudja, mikor hogy kezelje. A kocsi átlagos tulajdonsága miatt kezdő játékosoknak is ajánlott. A Blue Falcon a Mario Kart Wii-ben is megnyitható, könnyű súlyú kocsi.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s