F-Zero karakter profil #6


Mr. EAD

Mr. EADNem: Férfi
Kor: n/a
Kocsijának neve: Great Star

Aki egy kicsit is benne van a Nintendo világában, annak azt gondolom, nem kell ecsetelni, hogy honnan a név, hiszen a Nintendo fejlesztőgárdája is EAD néven fut. Amúgy egy android, melyet az EAD csapat fejlesztett ki. Az emberi- (IQ) és mesterséges intelligencia (AI) elegyének végső testelésének eredményeként született meg. Rengeteg tesztelésen esett át, mielőtt versenynek indították volna, edzés, különböző fizikai gyakorlatokkal kísérletezték ki, hogy alkalmas-e versenyre. A különböző helyzetekre való reakciókat matematikai számítások segítségével hajtja végre, és a versenyeken elért eredményei igazolják, hogy ő egy hibátlan android. Amikor az első versenyeken indították, akkor Captain Falcon nyert, további edzéseknek vonták alá.

Ha jobban megnézzük, egyfajta Mario klón. Bár termete inkább paródia, a bajsza hasonlít rá, a csillag is szintén utalás rá, valamint ugyanúgy szereti az olasz kajákat, mint bajszos hősünk. Emellett az egyik F-Zero GX interjúban elárulja, hogy ő is szeretne olyan overált hordani, mint amilyen Mariónak van.

Great Star

Súly: 1.870 gramm
Test: E
Gyorsulás: A
Fordulat: D

Bizony, a kocsi osztályozásának neve most is értelmes szót ad ki, méghozzá tulajdonosának nevét. A kocsit egy Shiggs Mapone nevű egyén tervezte, ez a név pedig Miyamoto Shigeru-re utal, ugyanis több játék staff credit-jében “Shiggy”-nek van írva a neve. A tervező teljesen elhanyagolta a kocsit, amikor gyártotta, ezért nagyon sérülékeny, viszont nagyszerű gyorsulást kapott. A rossz minőségű kocsi betudható annak, hogy annak fényében gyártották így, hogy tudták, hogy egy android fogja vezetni, aki tökéletes számításokkal úgysem fog hibázni, ezért máshova helyezték a hangsúlyt. A rossz fordulata miatt is inkább azoknak javasolt, akik jól tudnak már F-Zero kocsit vezetni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s